18 januari, 2008

Samsungmobil med inbyggd GPS

Skärmen är så stor att GPS-kartorna verkligen syns fint. Och som resekamrat bjuder Samsungs i550 också på musikspelare och 3,2-megapixelkamera. i550 är Samsungs andra GPS-mobil som lanseras i Norden. Det är också den andra med Symbian.

Den smidiga inställningsbara styrkulan lyser blå på slimmade i550. Strax bredvid sitter direktknappen för GPS.

Med i550 har du hittat rätt! Om du vill hitta något annat kan i550 hjälpa till eftersom den har inbyggd GPS. Och i och med en rejäl skärm på 2,6 tum är det lätt att följa instruktionerna vare sig du sitter bakom ratten på en bil eller springer runt till fots på gatorna i en storstad.

Medan du låter i550 guida dig runt kan du med den inbyggda musikspelaren slappna av med lite musik. Eller varför inte välja en radiostation som spelar de senaste balladerna. För full trådlös frihet finns stöd för stereobluetooth som gör att du kan ansluta trådlösa stereohörlurar.

Passerar du något spännande under resans gång är det bara att aktivera 3,2-megapixelkameran med autofokus och knäppa en snabb bild. Eller kanske spela in en kort videosnutt av ett oförglömligt ögonblick.

Jobba kan du göra på flyget. i550 har flygläge som stänger av telefonifunktionen men låter dig använda övriga funktioner så att du kan läsa pdf-filer, Office-dokument och e-post under flygresan och landa väl påläst inför mötet. Och det utan att du behöver släpa med dig en bärbar dator.

Men i550 har ännu mer att erbjuda. Eftersom den baseras på operativsystemet Symbian öppnar sig helt nya möjligheter som gör det möjligt att ladda ner och installera nyttoprogram, affärsapplikationer och spel i mobilen. Det finns tusentals applikationer att välja mellan som både underhåller och underlättar vardagen. i550 är Samsungs andra mobil med operativsystemet Symbian som lanseras i Sverige. Den första var musikmobilen i450, med innovativ touchnavigering och inbyggd högtalare, som lanserades tidigare i höstas.

i550 har GPS, 3,2-megapixelkamera och en kamera för videotelefoni, 3,6 mbps mobilt bredband (hsdpa) inklusive 3G, edge och fyrband, Symbian, videoredigeringsprogram, FM-radio, PIM, e-post, 150 megabyte minne plus plats för externt minneskort(microSD), 1 gb minneskort med GPS-kartor medföljer med 10 dagars prövotid, 2,6 tum TFT-skärm med stöd för 262144 färger, stöd för stereobluetooth, usb 2.0 med full hastighet och flygläge. Den mäter 115 x 53 x 13,8 mm och väger 109 gram. Taltiden är på upp till 8 timmar och vilotiden är på upp till 450 timmar. Priset i butik ligger runt 4800 kronor. Finns i handeln i april