18 januari, 2008

Hausse på Sveriges största Miljöbilsmässa

Miljöbilsmässan Miljöbil 2008 invigdes på torsdagsmorgonen. Ett femtiotal miljöbilar, som alla uppfyller Vägverkets definition av miljöbilar, är samlade under ett tak.

Andra mässor i Sverige har kallat sig störst i världen. Vi är ännu större, så nu aspirerar vi på världsrekordet, kommenterar Jakob Lagercrantz, ordförande i Gröna Bilister och medarrangör till mässan. Hit är alla intresserade välkomna för att se och imponeras av vad dagens biltillverkare redan har att erbjuda.

Miljöminister Andreas Carlgren besökte mässan på morgonen och lovade långsiktiga villkor för miljöfordonsägare.

Mässan är öppen enbart för de bilar som är klassade som miljöbilar, och som finns tillgängliga på marknaden idag.

– Vi ville visa på det stora utbud, och den variation som finns på marknaden i år, kommenterar Johan Grape, BRG Kommunikation som tillsammans med Sollentuna Expo Center ligger bakom mässan. Nu är vi etablerade, och vi kommer att i fortsättningen varje år inleda året med att visa vad marknaden har att erbjuda miljömedvetna konsumenter.

Program och vidare information: www.miljobil2008.se och www.gronabilister.se