30 januari, 2008

Tre nya svenskar till Ericsson Racing Team

De tre svenska seglarna Martin Krite, Martin Strömberg och Anders Dahlsjö kommer att ingå i besättning på en av Ericsson Racing Teams två kappseglingsbåtar i Volvo Ocean Race som startar hösten 2008.

Samtliga tre seglare har sina rötter på den svenska västkusten och står nu inför sina livs första jorden runt-kappsegling. Ericsson Racing Team ställer upp med två båtar varav den ena har en renodlad nordisk besättning. Tanken är bland annat att ge unga nordiska seglare en chans att slå sig in i en mycket liten internationell kappseglingsvärld.

– I våras läste jag om att Ericsson skulle satsa på en nordisk besättning och då såg jag min chans. Det är oerhört svårt att få in en fot bland de internationella besättningarna men nu förstod jag eventuellt hade en möjlighet att komma med, säger Anders Dahlsjö, som precis som sina kompisar kan se fördelar med att vara med för första gången.

– Erfarenhet i all ära, men man seglar inte enbart på gamla meriter, säger Martin Krite och fortsätter: Jag lovar att ingen av oss på den nordiska båten kommer att segla jorden runt och vara nöjda med att bara få vara med. Jag tror att med bra laganda och rätt inställning så ska vi nog kunna överraska några.

Yngst i Ericssons nordiska besättning är 25 årige Martin Strömberg:

– Jag tror de har letat efter personligheter som passar med de andra ombord. Det känns som om alla i det nordiska gänget är ganska lugna och ödmjuka personer. Och det tror jag passar in på mig också.

Ericsson Racing Team har sin träningsbas på Lanzarote där teamet tränar och testar båtar och utrustning. I oktober 2008 startar Volvo Ocean Race i spanska Alicante för att avslutas i S:t Petersburg, Ryssland i juli 2009.

Ericssons deltagande i Volvo Ocean Race är en plattform för försäljning och marknadsföring. Tävlingen ger företaget en unik möjlighet att nå kunder runt hela världen och diskutera gemensamma utmaningar och möjligheter.

Med den nya bansträckningen kommer tävlingen att passera städer i både Indien, Sydostasien och Kina vilket för Ericsson innebär en möjlighet att nå längre in i viktiga utvecklingsregioner.

Volvo Ocean Race är världens längsta och mest krävande kappsegling. Ericsson Racing Team deltar med två båtar i tävlingen. För uppdateringar och bilder på Ericsson Racing Teams deltagande i Volvo Ocean Race, besök www.ericssonracingteam.com