13 februari, 2008

Båttrailer med inbyggd båtvagga

Bålstasläpets nya trailer REG-3500F är utrustad med tippvagga som gör att båten kommer extra långt ut i vattnet vilket är en fördel vid sjösättningen. De självjusterande sidostöden gör också att båten glider rakt ut i vattnet och inte lägger sig på sidan vid sjö- och landsättning. Med den nya trailerna kan en person ensam ta upp en båt på nästan tre ton. Trailern får köras i 80 km/h och finns i storlekar till båtar från 1-3,5 ton.

Att traila båten är ett bra ekonomiskt alternativ. Båtägaren slipper betala bryggplats och uppläggningsplats. Han eller hon spar också in på bottenmålning och det inte alltid så roliga arbetet med att tvätta båten på hösten. I stället kan båten vaskas av när som helst och man slipper havstulpaner och annan påväxt. För miljön betyder det att båten inte avger några gifter från bottenfärgen och att den inte drar onödigt mycket bränsle. En trailer räknar de flesta båtägare hem ekonomiskt på bara några år.

En annan fördel är att man inte behöver vara orolig för båten när hössttormarna sätter in, och det kan vara bekvämt att ha båten nära till hands vid service av motorn och allmänt pyssel med båten. Stöldrisken minimeras också.

REG-3500F är en 2-axlad bromsad trailer anpassad för båtar på mellan 7 – 9 meter. Den får köras i 80 km/h på allmänna vägar. Trailern har en självjusterande tippvagga och fyra par sidostöd som gör det enkelt för en person att ensam sjösätta båten. Andra finesser är:
• Stora kölrullar (dia.=200mm) glidlagrade i mässingsbussningar
• Grå sidostöd som inte missfärgar båten
• Löstagbar ljusramp med snabbfästen
• 2-växlad vinsch med vajer och broms
• Surrningsöglor
• 14” hjul
• 2x1800kg hjul-axel från Tyska BPW
• Stort stödhjul fram.
• Trailer med V-chassi
• Tillverkad i Sverige
• 1:a service ingår inom 6 månader fritt Bålsta
• Levereras registrerad & besiktad fritt Bålsta
• Finns även i 30km/h utförande

Länk till demofilm : http://www.chris.balsta.tv/balstaslapet/reg3500_384.wmv