25 februari, 2008

Luftvärmare tar nytt steg i utvecklingen

På båtmässan Allt för Sjön, som startar 1 mars, premiärvisar Webasto nya luftvärmarna Air Top Evo 3900 och Evo 5500. Evo står för evolution och Webasto har utvecklat värmarna med flera nya finesser som ska tilltala alla som vill skapa god komfort ombord.

De nya värmarna är en vidareutveckling av föregångarna AirTop 3500 och 5000.
– Air Top Evo-värmarna är lätta att installera och lätta att hantera. Evolutionen står den tekniska uppbyggnaden för, med ny elmotor, nytt värmestift, nytt säkerhetssystem och ett färdigförberett system för fjärrstart, säger Tony Knutsson, produktspecialist för Webastos luftvärmare inom KGK.

Värmarna har en design som både är klassisk, modern och diskret på samma gång. De styrs från en helt nyutvecklad manöverpanel, Evo MultiControl MC 04-M, som gjorts så enkel och funktionell som möjligt. Tydliga symboler markerar värmeläge och det finns två stora vridbara knappar för inställningar. Knapparna är dessutom svagt upplysta så att de går att se även i mörker.

– Webasto har satsat på att få fram energisnåla värmare. Att köra värmarna på ekonomiläge ger en långsam uppvärmning med hjälp av 70 procent av uppvärmningskraften. Detta sänker bränsleförbrukningen och hjälper till att spara kraft på batteriet och håller nere påfrestningarna på miljön, säger Tony Knutsson.