25 februari, 2008

Bensindriven högtryckstvätt för båten

Kärcher har tagit fram en bensindriven högtryckstvätt för den som inte har tillgång till el. Tvätten passar till exempel utmärkt på båtklubb.

Våren närmar sig. Mossbelagda ytor, fasader, terrasser, gångar, väggar, trädgårdsmöbler och fordon behöver rengöras. Vad gör man då när det inte finns någon strömförsörjning exempelvis vid fritidshus, bilen eller båten? Vissa använder vattenslangen, men en trädgårdsslang förbrukar mycket vatten utan att ge ett bra rengöringsresultat. Med en högtryckstvätt går det snabbare och mindre vatten förbrukas. En bensindriven högtryckstvätt blir därför det perfekta alternativet. Kärcher lanserar en kompakt och kraftfull högtryckstvätt med bensinmotor – G 4.10 M plus.
Med en robust stålrörsram och grovmönstrade hjul blir Kärcher G 4.10 stabil och enkel att förflytta, även på ojämna underlag. Arbetstrycket är max. 120 bar och vattenkapaciteten 420 liter per timme, vilket kan jämföras med en trädgårdsslang som har ett tryck på ca, 4 bar och använder hela 3500 liter vatten/timma. Förutom att högtryckstvätten ger ett mycket bättre resultat görs det på kortare tid, med mindre vattenförbrukning.

I standardutrustningen ingår ett rotojetmunstycke som är en roterande högtrycksstråle som tar bort hårt sittande smuts och avlagringar, och dessutom snabbt rengör ytor. Variopowerspolröret ger en steglös tryckreglering genom att enkelt vrida spolröret. Dessutom medföljer 6 m högtrycksslang och en integrerad rengöringsmedels-ejektor.

Pris 4 900 kr.