3 mars, 2008

Ny förbättrad Buster XXL

Europas största tillverkare av aluminiumbåtar, Fiskars, har totalförnyat den näst största Busterbåten. Nya Buster XXL lämpar sig förutom för traditionell användning som transportbåt även för dagsutflykter, som snabbt blivit allt mer populärt. Båten har stora och väl skyddade öppna utrymmen samt rikligt med förvaringsutrymme.

Jämfört med sin sju år gamla föregångare är den nya Buster XXL 55 cm längre och 15 cm bredare. Den stabila båten av marinaluminium är 6,35 meter lång, men väger endast 850 kg.
De slitstarka materialen och de inre utrymmenas många variationsmöjligheter gör att nya Buster XXL kan användas även i riktigt tuffa förhållanden. Under fisketurer kan sittdynorna lämnas hemma. Vid behov kan aktersoffan enkelt tas bort för att ge plats för fraktutrymme eller ett flertal ståplatser.
Då vi planerat de olika detaljerna har vi utgått från intervjuer vi gjort med Busterägare. Exempel på praktiska lösningar är de låsbara skydds- och förvaringsutrymmena i pulpeterna med rulljalusi, avfrostningen av vindrutan och det stora akterdäcket som gör det lät att röra sig i båten.
De ändringar som gjorts i Buster XXL-modellens mått och utformning märks tydligt i de inre utrymmena som blivit mycket rymliga. Eftersom pulpeterna nu är placerade lite längre fram skapas ett rymligt och väl skyddat akterdäck bakom vindrutan som sveper längs sidorna. På akterdäcket finns en skjutbar soffa som också fungerar som låsbart förvaringsutrymme. Då soffan är framdragen hjälper vidrutan till att ge ett gott vindskydd, samtidigt skapas ett bekvämt utrymme för fiske eller solbad. Soldäck finns som tillbehör.
I vindrutan finns en tvådelad dörr, den nedre delen öppnas inåt och den övre rutan viks över passagerarens ruta. Samma löstagbara förvaringsboxar som finns i Buster X kan med fördel monteras i både de främre och bakre delarna av båten.
I för och akter finns förvaringsutrymmen för förtöjningslinor, paddel, spön, vattenskidor mm. kan förvaras i det 190 cm långa förvaringsutrymmet som finns under durken.

www.buster.fi