3 mars, 2008

Utbyggd gästhamn på norra Åland

Med en egen 2200 meter lång strandlinje och 44 hektar mark av röd, åländsk granit har HavsVidden ett helt unikt läge på fasta Ålands norra udde. Här har havet format naturen och skapat ett sceneri som aldrig slutar att fascinera besökare. Många väljer att utforska Ålands skärgård med båt – nu får de en perfekt plats för ett minnesvärt strandhugg.

Den första juni kommer HavsViddens nya gästhamn att vara redo att ta emot upp till 30 besökande båtar. Den nya och utbyggda hamnen har ritats för att smälta väl in i naturen och ge ett harmoniskt blickfång från både land och hav.
– Här på HavsVidden har vi en unik natur. Den är vi enormt rädda om och den omsorgen har varit grunden för arkitekternas arbete, berättar VD Mikael Kraft. Det servicecenter som blir färdigt till hösten kommer att integreras i de höga granitklipporna och blir en fantastisk upplevelse.
För att erbjuda riktigt god service till båtgästerna finns inte bara el och vatten till sommarsäsongen kommer hamnen även att kunna erbjuda bränsle för såväl bensin- som dieseldrivna båtar.
I och med utbyggnaden blir maxdjupet för båtar 3 meter för de 20 yttersta platserna och 2 meter för de innersta. Alla båtgäster har dessutom tillgång till HavsViddens övriga faciliteter.
I hamnavgiften på 25€ ingår bland annat fri tillgång till badhuset med pool, herroch dambastu och två jacuzzibad.
– Vi vill att gästerna som kommer med båt ska känna sig minst lika välkomna som hotellets övriga gäster, förklarar hotellchef Heléne Zetterström. Vi lånar gärna ut cyklar, kubb- och boulespel till de som vill roa sig på land. För den som tröttnat på att laga mat i kabyssen står vår härliga restaurang till förfogande. Här kan man slå sig ner vid dukat bord och njuta av allt från åländska specialiteter till mat av internationellt snitt. Med
havsutsikt, förstås!

www.havsvidden.com