6 mars, 2008

Sportfiskemässan intar västkusten

Med fyra år på nacken har den ambulerande Sportfiskemässan hunnit bli ett väletablerat forum för Sveriges sportfiskare. Marknaden för sportfiske fortsätter att växa och när Sportfiskemässan öppnar den 11-13 april på Svenska Mässan i Göteborg dignar den av nyheter, sportfiskekunnande och upplevelser.

– Ambitionen har hela tiden varit att skapa en angelägen mötesplats för Sveriges alla sportfiske-entusiaster och vi kan nu bara konstatera att Sportfiskemässan blivit en succé. Monterförsäljningen har gått oerhört bra och mässan har varit slutsåld sedan länge. Nu finputsar vi på det breda aktivitetsprogrammet och ser fram emot en härlig mässa i april, berättar projektledare Eva Andbert.

Ett axplock ur besökaraktiviteterna är;

Göteborgskomikern Per Fritzell inviger Sportfiskemässan fredagen den 11 april kl. 12.00 med
sportfiskesång
Dagliga modevisningar där de stora grossisterna presenterar säsongens trendigaste och mest
funktionella plagg för fiske och fritid
Föredrag och bildvisning med Per-Ola Johannesson, Arktiska fiske- och vildmarksäventyr
Inspireras av professionella flugbindare som bland annat Paul Little och Helén Kensby
Flera kastbanor med kastuppvisningar av professionella flugfiskare bl. a. Gunnar Rask Nielsen
och Gary Loomis
På utställningen “Nyhetstorget” presenteras de senaste sportfiskeinnovationerna i branschen.
Besökarna kan här rösta fram The gear of the year.
På Rullakuten erbjuds besökare hjälp och råd med sina rullar från Shimano och Ambassadeur
För mässans yngre besökare, 7-12 år, arrangeras Sportfiskeskolan med fiskemetoder, fiskarter,
knutar, tackel och sportfiskeetik på schemat.
Dragbassäng, karpbassäng
Sportfiskemässan vänder sig till såväl nybörjaren som den professionelle utövaren och har ambitionen att vara en dynamisk och lärorik mötesplats för alla sorters sportfiskare. På Sportfiskemässan deltar branschledande leverantörer och återförsäljare av sportfiskeutrustning tillsammans med skolor, föreningar, guider, destinationer, fiskevårdsprojekt mm.

www.sportfiskemassan.se