13 mars, 2008

Jeanneau Sun Fast 3200 Årets Båt

En grupp av europeiska båtjournalister har utsett Jeanneau Sun Fast 3200 till Årets Båt 2008. Redan förra året utsåg den tyska seglingstidningen Segeln Sun Fast 3200 som den mest innovativa båten på marknaden.

Utmärkelsen till Årets Båt delades ut på den pågående båtmässan i Düsseldorf i Tyskland, som är Europas största båtmässa alla kategorier. Journalister från elva länder var med i juryn, bland andra Curt Gehlin från Båtnytt i Sverige.

Övriga tidningar som var representerade var Badnyt i Danmark, Voile Magazine i Frankrike, Fare Vela i Italien, Seilas i Norge, Swissboat Yachting i Schweiz, Waterkampioen i Nederländerna, Yacht i Tyskland, Yachting World i England, Yacht Revue i Österrike och Yate i Spanien.

Jeanneau Sun Fast 3200 vann klassen “European Yacht of the Year” för båtar på över 10 m. Båten har redan väckt stor uppskattning och 15 stycken är sålda till nästa Transquadra ocean race.

www.jeanneau.com