13 mars, 2008

Giftfri färg utan tenn eller koppar

LeFant har tagit fram en ny högeffektiv giftfri bottenfärg som heter AllCoast. Färgen är helt giftfri och innehåller varken tenn eller koppar. AllCoasts beväxtningsskydd ligger på ett fysikaliskt verkande plan vilket innebär att färgen skapar en ogästvänlig miljö för målorganismer i vattnet, såsom till exempel havstulpaner och alger.

Färgen rekommenderas av tillverkaren till både västkusten och den känsliga och restriktiva östkusten, samt alla övriga vatten i Skandinavien. AllCoast helt vattenbaserad och innehåller inga lösningsmedel.

AllCoast sägs ge mycket bra skydd mot beväxtning på alla Sveriges kuster, effektiviteten är i nivå med de giftiga kopparfärgerna på västkusten!

Effektivitetstesterna av färgen har varit mycket omfattande. AllCoast har bland annat testats på östkusten, västkusten, i Nordsjön, längs norska kusten, i Medelhavet och i Stora barriärrevet i Australien. På alla ställen har färgen presterat utmärkt enligt tillverkaren och fick därför sitt namn.

LeFant AB, som utvecklar tillverkar och marknadsför LeFant Marine Line, är ett helsvenskt Stockholmsbaserat företag med mer än 30 års erfarenhet av att genom innovativt tänkande, skapa lättanvända, effektiva produkter för användare med höga krav och förväntningar.

AllCoast är skapat av samma företag som skapade VC17m.

www.lotrec.se