4 april, 2008

Onlinebokning till årets Marinfestival i Halmstad

Halmstads Marinfestival erbjuder även i år möjligheten att boka seglatser via vår hemsida www.halmstad.se . Ett smidigt sätt att försäkra sig om en plats på de fina traditionsfartygens turer på vattnet utanför Halmstad.

Halmstads Marinfestival fyller fyra år i år! 17-20/7 firar vi med fyra festivaldagar fyllda med marina aktiviteter, seglatser, mat & dryck, artister m m. Ett tjugotal traditionsfartyg är på väg mot Halmstad i år också. Onlinebokningen för seglatserna öppnas för bokning på vår hemsida idag. Via www.halmstad.se når man enkelt bokningen.

De fartyg som är kontrakterade kommer bl a från Danmark, Holland, Tyskland och Sverige. En del är gamla vänner som kommer igen, några är nya. Exempelvis är Störtebeker , en bark från Tyskland en ny skönhet. Så är även Christine af Bro , Kristinehamns stolthet som fraktas hit från Vänern, en nutida bojort, sjösatt 2002.

Tillgängligheten ökar
En annan nyhet för i år är att vi lyckats få hit Kvartsita, vi kan i år skryta om att både festivalområdet OCH seglatserna är tillgängligt för alla. Detta handikappanpassade tvåmastade skolskepp från Bohuslän, gör det möjligt för funktionshindrade att segla ut i Kattegatt.

Flyg en tur
Vill man inte segla utan hellre ge sig upp i det blå så kan vi presentera ett sjöflygplan som kommer att starta och landa på Nissan. Halmstad Hamn och Stuveribolag fyller 100 år och guidade turer med dubbeldäckare till vår idag moderna handelshamn kommer att köras under festivalen. En utställning i Kajskjulet kommer att visa vår hamns historia.

www.halmstad.se