11 april, 2008

Rekordtidig premiär för Stockholm Sightseeing

Förra säsongen åkte rekordmånga passagerare med på Stockholm Sightseeings turer. På grund av det enorma intresset körs fler turer än vanligt igång i början av april. – Det är jätteroligt att så många vill åka med oss. Vi har blivit fullkomligt nedringda av både turister och stockholmare som undrar när turerna kör igång, och till helgen smäller det, säger Carina Elgendahl, produktchef på Stockholm Sightseeing.

På lördag den 12 april börjar Stockholm Sightseeings guidade båtturer Under Stockholms broar och Djurgården runt köras. Det blir en extratidig säsongsstart som svar på ett rekordstort intresse. De senaste två åren har antalet passagerare som åker med Stockholm sightseeings båtar ökat med över 25 procent.

– Ökningen tror vi beror på vårt breda turprogram med en bra mix av historia, skärgård, stad, naturupplevelser och spänning. Dessutom fortsätter antalet utländska turister i Stockholm att öka och ryska och italienska besökare står för en stor andel av våra passagerare, säger Carina Elgendahl.

Under våren är det främst stockholmare och utländska turister som åker med på turerna, medan de svenska turisterna kommer framåt sommaren.

Från historielektioner till racing i skärgården
Turen Under Stockholms broar visar upp Stockholm från vattnet och innehåller historiska och nutida fakta om många av stadens kända byggnader.

På publikfavoriten Djurgården runt kör båten genom Stockholms nationalstadspark i Djurgårdsbrunnskanalen. Förinspelade guideröster med Hasse Alfredson och Pia Johansson berättar intressanta fakta och anekdoter i passagerarnas hörlurar. Specialguidningen för barn står Markoolio för.

Bland de övriga turerna finns allt från den vackert lugna morgonturen God morgon Stockholm till Skärgårdsracet, där passagerarna får uppleva Stockholms övärld i 26 knop.

Startdatum för Stockholm sightseeings övriga turer:
Nybrofärjan till Djurgården 26 april
Hop-on hop-off sightseeing 31 maj
Kungsholmen runt 31 maj
God morgon Stockholm 1 juni
Skärgårdsracet 22 juni

Mer information om avgångar och priser, samt broschyr finns på www.stockholmsightseeing.com

Kommentarer

Bashar 12:24:56 2008-06-05

Hej !

Jag undrade bara hur kan man hitta priser för stockholm sightseeing tur ??!