14 april, 2008

Världens minsta kamera med långzoom

Nu presenterar Fujifilm världens minsta långzoom-kamera med 12x optisk zoom, FinePix S1000fd. Ett perfekt alternativ för den som söker fördelarna hos en kompaktkamera vad gäller smidighet och en systemkamera vad gäller prestanda, dessutom till ett överkomligt pris.

Våren och sommaren är fyllda av minnesvärda händelser och intryck som födelsedagar, bröllop och semestrar. Fujifilms lång-zooms digitalkamera FinePix S1000fd har alla funktioner för entusiasten som uppskattar foton med hög bildkvalitet som exempelvis 10 megapixlar och 12x optisk zoom. Långzoomen gör det möjligt att komma närmare motivet och få skarpa närbilder. FinePix S1000fd är enkel att manövrera och har systemkamerafunktioner som erbjuder en roligare fotoupplevelse.

– FinePix S1000fd är en kamera som vi spår kommer att bli vår nästa storsäljare. Bildkvalitén som återges är fantastisk och den är väldigt prisvärd. S1000fd som klippt och skuren för den som har tröttnat på kompaktkameror och vill ha någonting rejälare, säger Björn Israelson, Fujifilm.

Kameran har även många olika motivprogram för enklare och bättre fotografering samt en ljuskänslighet på ISO 1600 som ger skarpa och klara bilder, även i sämre upplysta miljöer. Beteckningen ”fd” står för face detection vilket betyder att kameran känner igen ansikten och lägger automatiskt skärpan där, något som är bra för gruppbilder.

FinePix S1000fd kostar cirka 2 495 kronor och finns i butik från och med april.