18 april, 2008

Omkom vid grillning i båten

En man i 55-årsåldern omkom och en annan man skadades svårt vid en olycka i Bovallstrand på Västkusten på torsdagskvällen. Det var när männen hade jobbat färdigt med sin båt för dagen och troligen grillade med en engångsgrill inne i båten som syret förmodligen tog slut och en av männen omkom på platsen. Den andre mannen fördes till sjukhus med svåra skador. Att grilla i båten och sedan lämna grillen osläckt är mycket riskabelt. Om grillen, eller någon annan öppen eld, fortsätter att brinna förbrukas luftens syre och det blir direkt livsfarligt att vistas i sådana utrymmen. Liknande olyckor har inträffat tidigare, bland annat med en sorts ”grillhink” i plåt som säljs av en båtorganisation. Läs mer: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2279311.ab