18 april, 2008

Internationell segling för ungdomar i Kroatien

Sommarens The Yacht Week är nu utökad till 2 veckor (33 och 34) och resan har blivit betydligt mer internationell sen sist. Studenter från 8 olika länder har hittills bokat de olika segelbåtarna och svenska, kända artister har visat intresse för att köra sommarens spelningar på plats i Kroatien.

Uppstickaren The Yacht Week startades 2006 av studenter, för studenter. Civilingenjörer, fotografer, filmare, mediavetare, ekonomer och skeppare, alla som är med och arrangerar eventet pluggar på universitet och skolor runt om i landet. Det gemensamma målet är att få yachting branschen till något som är prismässigt tillgängligt för alla – även studenter. ”Förhoppningsvis kommer den gemensamma seglingen bli något återkommande, att folk vill fortsätta ses och segla varje sommar” spekulerar William och Erik, företagets grundare.

Konceptet är enkelt: unga människor, bra musik, bra pris och ingen seglingserfarenhet behövs. Det ska vara lätt för kompisar att tillsammans boka en seglebåt och samtidigt ha möjligheten att träffa nya människor från olika länder.

Resan går av stapeln i Kroatien som har en storartad skärgård och bra yachtingbolag med god struktur. Det är ett populärt turistmål med flygplatser nära marinorna. För segling är det perfekt: lagom vindar i skyddade vatten och bra väder. Det finns många öppna hamnar och marinor ( inte bara privata som det ofta är i Italien och Frankrike).

Sommaren 2008: För tredje sommaren i rad arrangerar The Yacht Week en två veckors segling i Kroatiska skärgården med tonvikt på studenter, internationella möten och svensk musik. Under sommaren kommer man kunna träffa svenskar, norrmän, finnar, danskar, italienare, fransmän, holländare och engelsmän på båtarna. Intresset har varit stort i de olika länderna men det är fortfarande övervägande svenskar som bokat. Resan kostar ca 6000kr tur och retur inklusive skeppare. På så sätt kan även människor utan seglingserfarenhet och kompetens vara med på resan.

Länk: www.theyachtweek.com