21 april, 2008

Etono håller myggorna på behörigt avstånd

Sommaren är härlig. Men mygg som också hör sommaren till, är för de flesta ett ganska plågsamt fenomen. På apoteket finns Etono – ett effektivt myggmedel med en aktiv substans som ger ett effektivt skydd mot insektsbett. Etono är utvecklat särskilt för att vara skonsam mot både människor och miljö. Dessutom har den en behaglig doft vilket gör att Etono bara håller myggor på avstånd, och inte andra människor.

Det finns flera hundra myggarter i Sverige så det är inte konstigt att vi kan uppleva dem som ett störande moment under sommaren. Att det bara är ett 40-tal arter som sticks är kanske inte särskilt upplyftande när man har tydliga tecken på kliande myggbett. Myggmedel är det smidigaste sättet att slippa myggbett och andra insektsbett.

Med Etono blir man osynlig för myggen
Etono är ett insektsmedel som finns i smidiga format som både spray och roll on och som ger effektivt skydd mot insektsbett i 6 timmar. Etono förvillar myggans målsökningssystem vilket gör att man blir i stort sett osynlig för myggan. Den aktiva substansen i Etono heter IR3535 och är framtagen för att vara skonsam mot både människa och miljö. Etono skyddar dessutom mot knott och minskar även risken för fästingbett.

Mygg skyr myggmedel – och elden
Myggor har en tendens att slå till när man sitter i trädgården och njuter framåt kvällningen och risken att bitas av mygg är också störst från just sen eftermiddag till kvällen.

Myggor trivs också bäst kring lugna vattendrag varför man lätt drabbas av myggbett när man vistas vid insjöar. Personer som har högre kroppstemperatur och avger mer koldioxid via utandningsluft och hud lockar också fler myggor. Det lättaste sättet att slippa myggbett är att använda myggmedel. Utöver detta finns dock några andra knep. För att minska risken för myggbett kan man därför duscha och använda ljusa kläder. Ett knep är också att tända en eld – myggor gillar nämligen inte rök.

Packa ned myggmedlet i semesterbagaget
Utomlands finns det upp emot 2700 myggarter. Det är en bra idé att ta med sig myggmedel köpt i Sverige så slipper man oroa sig för att det preparat som säljs lokalt inte är lika effektivt, och hud- och miljövänligt som det man köper hemma.

Etono från Aco finns som både spray och roll on och säljs på Apoteket.

Pris: 98 respektive 84 kr.

Länk: www.aconordic.com