25 april, 2008

Nimbus Boats AB köper Paragon Yachts Oy

Genom köpet av finska Paragon stärker Nimbus sin position ytterligare som en av Nordens ledande motorbåtstillverkare.

Paragon är en ”sport-utility” båt och har med sin nyligen lanserade 25-fotare rönt mycket stor uppmärksamhet i branschen och bland kunder. Den har också utsetts till ”Boat of the Show” på båtmässan i Helsingfors och fått stor uppmärksamhet i press och TV.

Med sin unika design och produktegenskaper kompletterar 25-fotaren, och kommande större modeller, Nimbus befintliga modellprogram. Paragon arbetar med flera större modeller som befinner sig i olika stadier i utvecklingsprocessen.

…”Paragon har ett motorbåtskoncept med mycket spännande egenskaper som vi inte sett hos någon annan tillverkare. Genom köpet av Paragon kan vi snabbare erbjuda en attraktiv produkt i ett segment som vi vill etablera oss inom samtidigt som vi kan fullfölja vår offensiva produktutveckling inom våra befintliga segment.”, säger Lennart Svantesson, Nimbus Boats.

…” Nimbus är med sitt stora båtkunnande, kvalitet, produktionskapacitet och stora återförsäljarnät den bäste ägaren till det starkt växande Paragon. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Nimbus och fortsätta utveckla de kommande Paragonmodellerna”, säger Sakari Mattila, grundare av Paragon Yachts Oy.

Nimbuskoncernen är Skandinaviens ledande tillverkare av fritidsbåtar. Koncernen har drygt femhundra anställda fördelat på sex fabriker och omsätter cirka en miljard kronor. Huvudkontoret finns i Göteborg. Varumärkena inom koncernen inkluderar Nimbus Boats, Maxi Yachts, Ryds, och Storebro.

Länk: www.nimbus.se