14 maj, 2008

Najad bildar ny grupp av båttillverkare

Linnéa Yacht Group heter en ny företagsstruktur inom den skandinaviska segelbåtsindustrin. Ett antal exklusiva tillverkare samlas för första gången i en och samma företagsgrupp och markerar början på en ny era.

Linnéa Yacht Group grundas av Alfred van Wincoop, VD och ägare till Najadvarvet AB. Förutom Najad ingår Maxi Yachts i gruppen, eftersom Linnéa Yacht group köper Maxi från Nimbus. Dessutom kommer man att tillverka segelbåtar i klassisk design under varumärket Aphrodite.

Exklusiva segelbåtar med skandinavisk design
De tre båttyperna tilltalar olika kundkategorier och kompletterar varandra perfekt.

Najad är en snabb, bekväm och modernt designad ocean cruiser i den absoluta toppklassen. Maxi är en lättseglad performance cruiser med en tydlig ”Scandinavian look”. Aphrodite är en klassisk cruiser med traditionell design och gedigen byggkvalitet.

– Linnéa Yacht Group vill erbjuda marknaden exklusiva segelbåtar som kännetecknas av skandinavisk design, skönhet och individualitet, säger Alfred van Wincoop. Med vårt nuvarande program har vi segelbåtar från 35 till 57 fot som uppfyller de flesta behov hos krävande kunder.

Äventyret ska ligga i seglingen
När en båtköpare investerar så pass mycket pengar som det handlar om, vill man gärna ha en unik båt som passar ens egna önskemål och behov. Samtidigt ska det vara ett tryggt köp.

– Man ska inte behöva avstå känslan av trygghet och en säker investering för att man vill ha en båt med individuell prägel, anser Alfred van Wincoop. Äventyret ska ligga i seglingen, inte i båtägandet. Linnéa Yacht Group kombinerar nischtillverkarnas särart med den finansiella tryggheten hos större tillverkare.

Ett enklare och rikare båtliv
För att förenkla båtägandet och öka kundernas möjligheter att använda sina båtar utvecklar Linnéa Yacht Group också nya servicetjänster och produktgrupper. Som exempel kan nämnas varvsservice, vinterförvaring, världsomspännande teknisk assistans och transportservice för båtägare som vill prova att segla sin båt i andra delar av världen.

– Många av våra kunder drömmer om att segla sin båt i Västindien på vintern, säger Alfred van Wincoop. Linnéa Yacht Group kan ta hand om alla praktiska detaljer, transportera båten över Atlanten och ordna hamnplats.

– Vår vision är att fler seglare ska få möjlighet att uppleva känslan och njutningen av verklig skandinavisk segelbåtstradition, genom att erbjuda exklusiva båtar och ett tryggt och enkelt ägande, avslutar han.

Foto: Maxi 1300. Foto: Maxi Yachts.

Länk: www.linneayachtgroup.se