15 maj, 2008

Viking Lines passagerare namnger nya fartyg

Sommaren 2009 sätts Viking Lines nästa nybygge i trafik, på rutten mellan Kapellskär och Mariehamn. Viking Line utlyser nu en namntävling bland passagerare och allmänhet för att hitta ett namn till fartyget, som är specialdesignat för trafiken mellan Roslagen och Åland.

Fartyget – med arbetsnamnet “Viking ADCC” (All seasons Day Cruising and Commuting) – byggs på varv i Spanien. Fartyget blir snabbt, miljöanpassat, skräddarsytt för rutten och kan ta 1 500 passagerare samt 320 personbilar.

Fartygsbygget har till stor del baserats på en idétävling som arrangerades bland allmänheten och som utmynnade i över 3 800 idéer från över 500 deltagare.

– Fartyget byggs efter passagerarnas specifika önskemål och vi ser nu även fram emot många bra namnförslag för det fartyg som snart kommer att bli en bekant syn för alla i Roslagens och Ålands skärgård. Senast vi utlyste en namntävling, för vårt nya fartyg Viking XPRS som sattes i trafik två veckor sedan, kom det in hela 16 000 namnförslag och vi får se om vi slår det rekordet, säger Jan Kårström, vd för Viking Line Skandinavien.

Tävlingen pågår till och med 31 juli 2008 och sker på Viking Lines webbplatser. En jury från Viking Lines ledning utser det vinnande namnet bland de inkomna
förslagen. Huvudvinsten består av en inbjudan till fartygets jungfrutur sommaren 2009.

M/S Rosella trafikerar Kapellskär-Mariehamn från och med 30 maj 2008 tills det nya fartyget – med ännu okänt namn – tar över sommaren 2009.

Länk: www.vikingline.se