19 maj, 2008

Ostindiefararen seglar mot Norrköping

Måndag 19 maj kl. 14.00 avseglar Ostindiefararen mot Norrköping. Den 22/5 kl. 16.30 beräknas hon angöra Norrköpings hamn. ”Götheborg” hälsas till Fjärde Storstadsregionen med kanonsalut och högtidlig ceremoni med välkomsttal från borgmästarna Li Teske och Ann-Chatrine Hjerdt. Arrangörerna hoppas på hög stämning när Ostindiefararen gör sitt första stopp på sin turné i Östersjön.

‐ Norrköping och Linköping har en lång historia av handel, sjöfart och framgångsrik exportindustri. Skeppet är en symbol som knyter samman allmänhetens intressen och framtidens tillväxtindustri. Jag hoppas så många som möjligt tar sig tid att uppleva Ostindiefararen på plats i Norrköping, säger Li Teske, ordförande kommunfullmäktige Norrköpings kommun

Ostindiefararen hälsas med en välkomstceremoni från kl. 16.30 i Norrköpings hamn. På fredagen ordnas två seminarier med export och handelstema. Skeppet öppnar för allmänheten den 23/5 kl. 16.00. På lördagen och söndagen ordnas mängder av aktiviteter kopplade till Ostindiefararen. Förutom möjligheten att gå ombord bjuds det på teater, musik, hantverk, utställningar, servering m.m. Norrköpings hamn kommer att uppträda i 1700-talsskrud med hjälp av skådespelare från kvartersteatern och Stenbocks Caroliner. Evenemangsområdet har fri entré, till skeppet löser man biljett.

‐ Vi ser Ostindiefararens besök i regionen som ett bevis på vår attraktionskraft för stora evenemang . Det känns extra roligt att Norrköping och Linköping gör det här tillsammans och bjuder in alla regionens invånare till några spännande dagar. Vi siktar på att göra mer och mer aktiviteter framöver tillsammans, säger Ann-Chatrine Hjerdt, borgmästare Linköpings kommun

‐ Vi ser fram emot Ostindiefararens besök i Norrköping, som även blir startskottet för sommarens expedition, Baltic Sea Tour. Det är extra roligt att Ostindiefararens besök bidrar till samarbete inom Fjärde Storstadsregionen och att engagemanget är så stort från regionens sida, säger Rikard Thornander, VD SOIC

Ostindiefararens öppettider: Torsdag 22 maj: fritt att komma till ankomsten i Norrköpings hamn, skeppet är inte öppet för allmänheten Fredag 23 maj: kl. 16-20 Lördag-söndag 24-25 maj: kl. 10-20, ta del av hela programmet på www.fjarde.se. Förköp av biljetter till Ostindiefararen kan göras på Norrköpings Turistbyrå resp. Linköping Konsert & Kongress med start 16 maj.

Länk: www.soic.se