19 maj, 2008

LifeSaver får nytt liv

Pressrelease: Sjösäkerhetsföretaget CM Hammar satsar på konsumentmarknaden genom att köpa upp varumärket LifeSaver med tillverkning och alla rättigheter. LifeSaver består av en serie specialdesignade livbojar med många unika fördelar och används av bland andra Svenska Sjöräddningssällskapet (SSRS). Livbojarna distribueras via Watski och finns redan i handeln.

LifeSaver är en självuppblåsande livboj designad för att passa alla båttyper, stora som små. Med formen av en rugbyboll är livbojen smidig att förvara, snygg att se på och framför allt – lätt att kasta med längd och precision.

Så fort den hamnar i vattnet öppnas ytterhöljet och livbojen blåses upp automatiskt. Ytterhöljet är fäst i livbojen med en lina och fungerar sedan som drivankare, så att inte livbojen blåser iväg från den nödsatte. Andra viktiga fördelar är att livbojen passar människor av alla storlekar, även barn.

Den är lätt att fästa runt kroppen och smidig att simma med. Det är också enkelt att lyfta en person i bojen. Dessutom gör den gula färgen att livbojen syns tydligt i vattnet. Ytterhöljet är tillverkat av UV-beständig och slagtålig plast. Själva livbojen är tillverkad av samma tåliga material som används i uppblåsbara räddningsvästar.

När LifeSaver säljs direkt till båtägare fästs den enkelt vid pulpit eller andra räcken. LifeSaver levereras också till några av landets största båtbyggare. Precis som hos SSRS fälls den då diskret in i inredningen. LifeSaver har funnits på marknaden sedan 2006 och togs fram i samarbete med SSRS. Utgångsläget var att den traditionella ”hästsko-bojen” inte uppfyllde kraven på säkerhet.

Man bestämde sig för att producera en ny livboj där man åtgärdade svagheterna hos tidigare produkter. LifeSaver distribueras i Sverige, Norge och Danmark via Watski. CM Hammar har även inlett arbetet med att söka upp nya partners utanför Norden. CM Hammar är världsledande när det gäller säkerhetskomponenter för livflottar och räddningsvästar. Företaget utvecklar, producerar och marknadsför högkvalitativa och innovativa produkter för en säkrare sjöfart.

Länk: www.cmhammar.com