19 maj, 2008

Båtagent Sverige expanderar i Göteborg

Pressrelease: Båtagent har sedan den 14 maj fem mäklare på tre platser i Sverige: Stockholm(2), Göteborg (2) samt Skåne (1). Magnus Carlsson, Onsala, började i maj som en förstärkning av Båtagent i region Kungsbacka. (Halmstad-Särö). Magnus har en genuin seglingserfarenhet från såväl kappseglingsbanorna som Atlanten. I ungdomsåren kappseglade han jolle och senare i olika kölbåtsklasser bland annat 1-tonnare, Drake och J-24. Under senare år har det blivit mycket långsegling bland annat en ettårssegling Sverige – Västindien tur och retur med familjen.

Magnus är utbildad lärare (matte/fysik) och civilekonom. Genom arbete på varv och ett antal egenhändigt byggda båtar har han en bred teknisk kompetens med tyngdpunkten på el i båt. Detta intresse delar han med sig av under utbildningskvällar på båtklubbar.
Genom sin utbildning till båtchef i kustartilleriet har Magnus en gedigen nautisk kompetens med skepparexamen, radarcertifikat och maskinpraktik i bagaget. På senare år har även tillkommit kanalintyg och dykarcertifikat.

– Det är mycket glädjande att vi växt såpass fort och att vi kan fortsätta att växa. Jag är övertygad om att vårt arbetssätt där båtägaren kan använda båten under hela försäljningsperioden är helt rätt i dagens läge säger Båtagents vd Niklas Forsén och fortsätter.
– Kombinationen av vårt kunnande av marknadsföring på Internet och i specialtidningar och om båtar i allmänhet har väckt intresse för Båtagent hos såväl de som vill köpa som sälja båt.

Båtagent är mäklaren med samma arbetssätt som en fastighetsmäklare. Båtagent har inga andra uppdrag än säljares båt. Vi representerar inget speciellt varumärke eller agenturer vilket gör att vi helhjärtat kan gå in för uppdragsgivarens båt. Vi har heller inga bryggor, marinor eller fastigheter. I stället satsar vi hårt på marknadsföring, annonser och internetlösningar. Det innebär effektiv försäljning och snabba avslut.

Båtagent har varit verksamma i drygt tre år och har på den tiden gått från en mäklare i Stockholm till fem mäklare fördelade över landet. Under 2007 sålde Båtagent 48 båtar till ett samlat värde om ca 45 miljoner kronor. Under år 2008 är det budgeterat för minst 60 st sålda båtar till ett värde om ca 60 miljoner kronor.

Bildtext: Från vänster: Niklas Forsén (Mäklare STO), Magnus Carlsson (mäklare Kungsbacka), Caj Britschgi (mäklare GBG), Janne Hird (mäklare STO), Katarina Stareus (ekonomi). Erik Duvner (Skåne) saknas på bilden.

Länk: www.batagent.se