20 maj, 2008

Restaurangen på Pater Noster färdigrenoverad

Pater Noster uppfördes 1868. Denna klassiska fyr har blivit hotell, restaurang, kursgård, festlokal och kafé. Företaget välkomnar sina gäster till de nyuppslagna portarna. Anläggningen Kurs Pater Noster erbjuder boende hela året, vin-och ostronprovningar, skaldjursbufféer, festarrangemang, fiske- och kringarrangemang på och i närheten av Pater Noster-skären. Under sommaren samt vår- och hösthelger är kafé och restaurang öppet.

Bakom satsningen står Thomas Norman, välrenommerad köksmästare och sommelier från Göteborg. Susanne S Nordqvist, med bakgrund inom besöksnäringen och hårt engagerad i återuppbyggnaden av ön Hamneskär. Även Karl Johan Smedman, entreprenör och initiativtagare till Ostrea Sverige AB, storskalig ostronodling på Bohuskusten.
Samt Nils Carlson, med många års erfarenhet på havet och i Marstrandsområdet.

Pater Noster – kungen av fyrar – slår upp portarna med:
Fyren Pater Noster; besök med guidning och historik.
Ett högklassigt kök med matsal för 50 personer
Nio totalrenoverade dubbelrum med havsutsikt
Konferensutrymme och samlingslokal för ca 50 personer
Stenkällare för vinprovningar & smakaktiviteter med utsikt mot västerhavet
Hummerfiske, kanot och andra havsinspirerande aktiviteter

Om Pater Noster
Fyren Pater Noster är en av norra Europas mest kända fyrar. Fyren byggdes 1868 ute på Hamneskär nordväst om Göteborg. Genom ett samarbete mellan många starka aktörer gjordes en totalrenovering av fyren och den 3 juli 2007 sattes Pater Noster åter på plats och horisontlinjen blev komplett igen.

Länk: www.kurspaternoster.se