21 maj, 2008

Samarbete bakom ny 9,8 m aluminiumbåt

XP 980 är resultatet av ett unikt samarbete mellan svenska båtentusiaster, en rysk marinkonstruktör och ett asiatiskt varv. Tre vitt skilda världar som tillsammans designat, konstruerat och byggt en båt helt optimerad för skandinaviska förhållanden.

XP980 är en nästan 10 meter lång och 3,50 m bred aluminiumbåt med plats för sex passagerare i hytten, och massor av lastutrymme på akterdäck. Maskinellt och utrustningsmässigt erbjuder XP980 allt du kan önska dig med bland annat Volvos D6 350 med DPH drev. Hantverket, i såväl skrov och installationer som inredning, gör att XP980 motsvarar högt ställda nordliga kvalitetskrav.

Hytten har plats för sex personer där alla har bra sikt ut. Förarplatsen är placerad i mitten med överskådliga instrument. En mini wc med septic tank finns föröver med ingång från hytten. Luftutblås på samtliga fönster, taklucka, öppningsbart akterfönster. Sidodörrar på hytten.

Data:
Längd: 9,80 m
Bredd: 3,40 m
Vikt: 3,9 ton.

Motorer:
Alt. 1; Volvo Penta D6 350 hk.
Alt. 2; 2xVolvo Penta D4 300 hk.
Pris: 2,6 Mkr.

Länk: www.sea4you.se