23 maj, 2008

49 personer evakuerade när båt gick på grund på Baggensfjärden

Passagerarfartyget Josephine af Ingarö gick på torsdagskvällen på grund på Baggensfjärden. Eftersom fartyget började ta in vatten, evakuerades fartyget. Ombord fanns 49 passagerare och 3 besättningsmän. Fartyget larmade Sjöräddningscentralen i Göteborg kl 18:25 på torsdagskvällen. Man berättade att fartyget gått på grund i Moranviken. Eftersom fartyget började ta in rejält med vatten, beslutade befälhavaren om evakuering. Intill fanns båten Mersiditas, som bistod med länspump.

Sjöräddningscentralen larmade följande enheter:
– KBV 302
– KBV 451
– KBV 414
– Rescue Ingarö
– Rescue Paul Lederhausen

De evakuerade förs till en uppsamlingsplats i Neglinge där Polisen möter. Ingen av passagerarna har skadats.

Fartyget är 22 meter långt och är på 49 bruttoton.