27 maj, 2008

Augustimånen 2008 seglas 29-31 augusti

Pressrelease: Seglarsällskapet Augustimånen har nöjet att inbjuda dig, ditt ekipage och din besättning till vad vi anser är årets höjdpunkt – kappseglingen Augustimånen. Vi seglar efter LYS och banan läggs timmen före start med hänsyn till väderprognosen för helgen. Vid behov ändras banan under seglingen efter väderutvecklingen för att inte riskera säkerheten. Seglingen bjuder på intressanta navigationsmoment och för säkerhet och rapportering har vi en eller flera sambandsbåtar med erfaren besättning.

Fullständiga seglingsföreskrifter (från 2007) hittar du här. Dessa kommer att uppdateras inför skepparmötet.
Samling sker på Bullandö på fredag em för säkerhets- och VHF-besiktning. Bullandökrogen dukar upp en närande kappseglingsmiddag i festvåningen.

Preliminär starttid är 21:00.
Punkter läggs även på 10.000-delskorten från Hydrographica. Kolla hela punktlistan från 2007 (kommer att uppdateras med 4 nya punkter).
Seglingen beräknas pågå i ca 32 timmar, dvs målgång ett par timmar efter midnatt till söndag. Efter en rättvis och tuff kappsegling vinner förstås första båt som går i mål (hur funkar det?!).

På Söndagen kl. 08.30 skjuter vi frukostskott, därefter avnjuter i en gemensam frukost på Bullandökrogen, den mysigaste frukosten på hela året, med eftersnack, en första analys och utdelning av ledarflaggan.

Skepparmöte med genomgång av regler och säkerhetsarrangemang håller vi i SS Brunnsvikens lokaler onsdag 27 Augusti, kl. 18:30. Se karta här intill. Infart från Roslagstull. Kör till N59 21′ 14″ – O18 02′ 59″. Smörgås och dricka severas.

För frågor kontakta någon i styrelsen.
Betala därefter startavgiften 500.- direkt till pg 792009-3 SS Augustimånen, ange båtnamn på talongen. Sista anmälningsdag är 24 aug.

E-mail för info och anmälan till: johan.skantorp@gmail.com