29 maj, 2008

Audi går in som sponsor till Gotland Runt 2008

Efter förra årets seger i Gotland Runts X-35-klass tillsammans med åkare ur det svenska alpina skidlandslaget går Audi nu in som en av sponsorerna till årets upplaga av Gotland Runt. Audi Sverige blir ny samarbetspartner till Gotland Runt 2008. Samarbetsavtalet med en av världens största havskappseglingar kommer som en naturlig utveckling av Audis sponsorstrategi där segling är ett av de områden som varumärket engagerat sig stort i de senaste åren. Internationellt är Audi bland annat titelsponsor till Audi MedCup 2008.

Dessutom är Audi i år huvudsponsor till SeaCart 30 Race Week 2008 – en kappsegling för SeaCart 30 trimaraner som seglas i Sandhamn under Gotland Runt-veckan 24 juni – 2 juli.

– Seglingsområdet är ett naturligt komplement till vårt stora vinterengagemang inom den alpina skidsporten. Vi vet att en stor del av vår målgrupp är seglingsintresserade och samarbetet med Gotland Runt ger oss goda möjligheter att komma i kontakt med både existerande och nya kunder, säger Niklas Henning, event- och sponsoransvarig på Audi Sverige.

Under tävlingsdagarna i Sandhamn kommer Audi dessutom vara närvarande med såväl bilutställning som aktiviteter i form av bland annat förlanseringen av svenska Simbins nya racingsimulator ”Audi R8 Challenge” där Audis supersportbil Audi R8 spelar en av huvudrollerna. Under fyra dagar erbjuds besökarna tävla om dagens bästa tid. I anknytning till bilutställningen kan man även delta i en frågetävling där man dagligen kan vinna en veckas lån av nya Audi A3 cabriolet.

Audi medverkade även under fjolårets Gotland Runt då man kom till start med två stycken X-35-båtar – R8 och R10 – med bland annat sex representanter från det alpina landslaget i besättningarna. Efter en tuff kamp och mycket starka insatser korsade Audi R8 mållinjen som första båt, medan den andra X-35:an, Audi R10, slutade på en fin fjärde plats.

Seglingarna i årets Gotland Runt kan också följas på Audis hemsida.

Länk: www.audi.se