4 juni, 2008

Rasrik vid en del av bryggorna i Smögen

För tillfället pågår ett arbete med att renovera en del av bryggorna i Smögen, en av Bohusläns och Sverioges populäraste gästhamnar. Jobbet har dock blivit svårare än planerat eftersom byggnadsarbetarna upptäckt ett områda med rasrisk, skriver tidningen Bohusläningen.

– Det handlar om ett område av 15–20 meter som kommer att spärras av. En provisorisk brygga kommer att byggas förbi platsen, säger kommunalrådet Mats Abrahamsson (m) till Bohusläningen.

Bryggorna vid SMögen är väldigt väl använda. Tusentals båtar ligger vid kajerna varje sommar, de flesta med förtamp till brygganoch dragg i aktern. Men på senare år har även flera nya bryggor byggts i området, bland annat hos Syversen segel.

Det område som bedöms ha största risk för ras ligger vid Bremers och Havets Hus.

Länk: http://www.bohuslaningen.se/artikel_pm_standard.php?id=377655&avdelning_1=101&avdelning_2=103&avdelning_3=0