11 juni, 2008

Pring Marine i Göteborg introducerar Kiel Classic

Göteborgsföretaget Pring Marina introducerar Kiel Classic båtarna på den svenska marknaden. De är utvecklade av den kände marinfotografen Peter Neumann. Efter att ha havererat fler än 20 båtar under sina 30 år på havet hade han både motivationen och erfarenheten för att bygga en båt som tål tuffa tag. Kravet var att den skulle vara vacker, snabb och samtidigt klara alla väder. Vid en första anblick kan en Kiel Classic likna en ”Petterssonbåt” men det är en modern konstruktion med djupt V-format skrov.

En Kiel Classic är en ulv i Fårakläder. Skrovet och hela båten är oerhört välbyggt för att klara riktigt svåra förhållanden i farter över 30 knop. Kiel Classic har tillverkats sedan mitten av 90-talet. Första båten var en 27-fotare med retrodesign. Denna båt blev en trendsättare och bröt tidigare regler och konventioner. Sedan dess har Kiel Classic alltid varit en föregångare bland Modern Classics i Europa.

Kiel Classic båtarna tillverkas i toppmoderna anläggningar i Brodersby, vid västra Schleifjorden i Nordtyskland. Båtarna handbyggds efter kundernas önskemål. Teak, lackad mahogny, handupplagda skrov och beslag, i rostfritt stål, som tillverkas i egen smedja gör varje Kiel Classic till ett unikt exempel på maritimt artisteri.

Kiel Classic utmärker sig med sitt upphöjda långa fördäck, raka stäv och den elegant svepande vindrutan. Förskeppet är mycket skarpt och skrovet är djupt V-format vilket gör det möjligt att färdas snabbt, torrt och bekvämt även i höga vågor och svåra väderleksförhållanden. Kiel Classic båtarna är till för dem som gillar att ”gå ut” när andra föredrar att stanna hemma.

Sittbrunnen i en Kiel Classic är skyddad från både fartvind och stänk. Sittplatserna är bekväma och multifunktionella. Det finns flera eleganta lösningar som till exempel ”cabriolet-funktion” för sittbrunnskapell och skjutbara soffor. Under det upphöjda fördäcket finns kojer, toalett och pentry, allt smakfullt inrett och med högsta kvalitet.. De lackade ytorna är i princip underhållsfria tackvare en avancerad lackmetod som förhindrar vatteninträngning samtidigt som ytorna blir extremt släta och får en djup lyster.

Länk: http://www.pringmarine.se/