12 juni, 2008

Väderleksrapporter utöver det vanliga

IDG Europe AB på Lidingö erbjuder nu ett omfattande vädertjänstprogram i HD-upplösning som heter ClearPoint. Genom ClearPoint kan man på ett enkelt sätt få noggranna och högupplösta väderleksrapporter som bygger på data insamlat från över 10 000 olika källor runt om i världen. Framförallt vänder sig programmet till båtägare, kappseglare och fiskare, men också marina och kustliggande resorter kan ha stor nytta av det. Detta då ClearPoint ger information om bland annat vind, våg, vattenströmmar, väderfronter, nederbörd, sikt, moln, åska, luft- och vattentemperatur, orkaner, satellitbilder och pollenrapport.

Med detta och mer på menyn, levererar ClearPoint tio gånger mer information än konventionella väderleksrapporter och kan ge såväl aktuell status på vädret som för flera dagar framåt. Man kan enkelt få tillgång till ClearPoint på alla datorbaserade produkter med display och som har en anslutning till internet.

Programmet är utformat så att nedladdningstiden ska bli så minimal som möjligt för att minska kostnaden om man exempelvis är uppkopplad via satellit.

Clearpoints täckning är världsomspännande, med de sju kontinenterna, nord och sydpol, samt de sju haven och har en vindprecision på en sjömil.

Länk://www.idgeurope.com/products/weather/weather.shtml