13 juni, 2008

ice.net levererar mobilt bredband till Gotland Runt

Den mobila bredbandsleverantören ice.net inleder ett samarbete med Eurocard Gotland Runt. Vid årets tävling får publiken i Sandhamn för första gången möjlighet att live följa kampen mellan båtarna ute på Östersjön.

Under årets Eurocard Gotland Runt kommer publiken i Sandhamn att för första gången live kunna följa tävlingen och aktiviteten ombord. Företagets mobila bredband möjliggör live-sändningar från ett antal båtar utmed hela tävlingsbanan, samt bloggande och chat med publiken. Sändningarna kommer även att läggas ut på Eurocard Gotland Runts officiella hemsida, så att tävlingen kan följas i resten av landet och internationellt.

– Vi är mycket glada över att ice.net förser oss med mobilt bredband under tävlingen. ice.net besitter de egenskaper som tävlingen kräver bland annat genom sin unika täckning i Stockholms skärgård, runt Gotland och till havs. För oss är detta samarbete ett led i att ytterligare stärka vår position som ett professionellt och publikvänligt arrangemang, säger Fredrik Feldreich, tävlingsledare för Eurocard Gotland Runt.

ice.net har Sveriges största Turbo 3G-täckning av mobilt bredband med 90 procent av Sveriges geografiska yta samt utmed hela den svenska kusten. Dessutom erbjuder företaget fri roaming inom Skandinavien.

– Vi är mycket glada över samarbetet . Vi kan erbjuda överlägsen täckning och prestanda längs hela den svenska kustremsan och vi uppfyller därmed de krav som detta internationella och tuffa sportevenemang kräver, säger Peter Simonsson, försäljningsdirektör för ice.net i Sverige.

Om ice.net
ice.net erbjuder mobiltelefoni och mobilt bredband med Turbo 3G i hela Sverige. Företaget kombinerar pålitlig täckning i likhet med det analoga NMT 450-nätet med hög datahastighet från modern 3G teknologi. Affärsidén är att erbjuda såväl privatpersoner som företag avancerade kommunikationslösningar i form av mobiltelefoni och mobilt bredband med nationell täckning. ice.net är det gemensamma varumärket för Sverige, Norge och Danmark. Företagsnamnet Nordisk Mobiltelefon Sverige AB kvarstår och är ett helägt dotterbolag till Nordisk Mobiltelefon AB.

Länk: www.ice.net

Länk: www.gotlandrunt.se