16 juni, 2008

Stockholm sightseeing ökar med 20 procent

Fler än någonsin åker med Stockholm Sightseeing, hittills i år har antalet passagerare ökat med hela 20 procent. Nu startar även säsongen för turerna Kungsholmen runt, God morgon Stockholm och Hop-on hop-off. – Jätteuppgången beror dels på att det kommer så mycket turister från kontinenten till Stockholm, vilka det känns kul att vi lyckas fånga upp. Dessutom åker allt fler svenskar och inte minst stockholmare med oss, säger Carina Elgendahl, produktchef på Stockholm Sightseeing.

Sommaren är här och turister från när och fjärran formligen väller in till Stockholm. Allt fler av dem väljer också att åka med Stockholm sightseeing och båtarna går fullsatta. Under årets första kvartal ökade antalet passagerare som åkte med Stockholm Sightseeing med över 20 procent gentemot mot året innan.

Sedan i april har Stockholm Sightseeings turer Under Stockholms broar, Djurgården runt och Nybrofärjan körts. Den gångna helgen var det dessutom säsongspremiär för Kungsholmen runt, God morgon Stockholm och Hop-on hop off-sightseeing. Och även nu var intresset stort.

– Det är en skön bekräftelse att vårt breda turprogram med allt från historielektioner till snabba turer i skärgården tilltalar så många målgrupper, säger Carina Elgendahl.

Skärgårdsracing från den 23 juni

Under Kungsholmen runt får passagerarna en genomgång i Stockholms historia och byggnader via en inspelad guidning av Herman Lindqvist.

På turen God morgon Stockholm tas passagerarna med att se från vattnet hur Stockholm vaknar. Rutten går via Stockholms äldsta delar, Gamla stan, via de nyaste, Hammarby sjöstad, och ut till Fjäderholmarna.

Hop-on hop-off är turen som låter passagerarna se Stockholms finaste sevärdheter och kliva av vid de bryggor man själv önskar. Biljetten räcker 24 timmar och i den ingår även gratis entré till Gröna Lund, och rabatter på inträdet till Kungliga slottet och Aquaria vattenmuseum.

Den 23 juni börjar även Skärgårdsracet köras, där passagerarna tas med på en fartfylld sightseeingtur bland Stockholms öar och skär i den futuristiska båten Speedo I.

Länk: www.stockholmsightseeing.com