23 juni, 2008

Salta boken firar 40 år med ny upplaga

Bo Streifferts oumbärliga hjälpreda för båtfolk innehåller snabbfakta om det mesta när skepparen behöver friska upp minnet. Perfekt att alltid ha till hands i sittbrunnen eller vid styrpulpeten.

Sjömärken och navigering, fartygsljus och signaler, ankring och förtöjning, sjösjuka och första hjälpen.
Salta boken är en båtlivets klassiker som utkom i sin första upplaga redan 1968. Boken har aktualiserats elva gånger under årens lopp i takt med bland annat ändringar i utprickning och sjökortens utformning. Boken fångar också upp de elektroniska navigationshjälpmedlens snabba utveckling under senare år.

Salta boken innehåller allt fritidsskepparen behöver kunna för att säkert framföra sin båt, både vad gäller navigering och praktiskt sjömanskap – mer än nog för att klara Kustskepparintyget – allt på bara 24 sidor.
Materialet är överskådligt, koncentrerat och lättbegripligt presenterat i samspelande texter och pedagogiska färgillustrationer. Salta boken är tryckt på fukttålig, laminerad kartong, och fakta finns omedelbart till hands där de bäst behövs – ute i sittbrunnen!