24 juni, 2008

Sjöräddningssällskapet väljer ice.net

Den mobila bredbandsleverantören ice.net inleder ett samarbete med Sjöräddningssällskapet. Sjöräddningssällskapet har valt mobilt bredband från ice.net till sina stationer och båtar runt om i Sverige.

Sedan våren 2008 finns modem från ice.net installerade på flera av Sjöräddningssällskapets stationer. Detta innebär att Sjöräddningssällskapet nu har tillgång till mobilt bredband längs hela den svenska kusten, på insjöar och även i våra grannländer som Norge, Danmark samt mot finländska gränsen uppe i Bottenviken.

– Vi är mycket glada över samarbetet med ice.net. Vi har under våren startat upp detta samarbete och vi upptäckte snabbt att detta underlättar vårt dagliga arbete. Vi driver 160 räddningsenheter längs kusten samt i de fyra största insjöarna. Med mobilt bredband från ice.net har vi täckning nästan överallt, säger Rolf Westerström, VD Sjöräddningssällskapet.

ice.net har Sveriges största Turbo 3G-täckning av mobilt bredband med 90 procent av Sveriges geografiska yta, utmed hela den svenska kusten samt till havs. Sjöräddningssällskapet nyttjar ice.net:s mobila bredband till att exempelvis rapportera olyckor. Då uppkopplingen är mobil innebär detta att Sjöräddningssällskapet enkelt kan sköta all rapportering oavsett vart de befinner sig.

– Sjöräddningssällskapet bedriver en otroligt viktig och betydelsefullt verksamhet och vi är mycket stolta över samarbetet. De utvecklar ständigt räddningstjänsten till sjöss och vi är mycket glada att få vara delaktiga, säger Peter Simonsson, försäljningsdirektör för ice.net i Sverige.

ice.net erbjuder mobiltelefoni och mobilt bredband med Turbo 3G i hela Sverige. Företaget kombinerar pålitlig täckning i likhet med det analoga NMT 450-nätet med hög datahastighet från modern 3G teknologi. Affärsidén är att erbjuda såväl privatpersoner som företag avancerade kommunikationslösningar i form av mobiltelefoni och mobilt bredband med nationell täckning. ice.net är det gemensamma varumärket för Sverige, Norge och Danmark. Företagsnamnet Nordisk Mobiltelefon Sverige AB kvarstår och är ett helägt dotterbolag till Nordisk Mobiltelefon AB.

Länk: www.ice.net