26 juni, 2008

Alpina landslaget åter på startlinjen i Gotland Runt

Efter förra årets framgångar för Audi och de alpina landslagsåkarna i Gotland Runt står man även i år tillsammans med två båtar på startlinjen. Den ena för att försvara fjolårets seger i X 35-klassen, den andra för att ta revansch.

När starten i årets Gotland Runt går 29 juni i Sandhamn finns återigen sex representanter från det svenska alpina landslaget på startlinjen i två Audi-sponsrade X-Yachts – R8 och R10. I fjolårets segerbåt Audi R8 hittar vi i år de revanschlystna alpintjejerna Maria Pietilä Holmner och Jessica Lindell Vikarby, som förra året seglade in på en fin fjärde plats. De får sällskap av bland annat Frida Hansdotter och skepparen Leif Carlsson. I Audi R10 seglar nu klassegrarna från i fjol Oscar Andersson och Mattias Hargin tillsammans med Hans Olsson under ledning av skepparen Johan Delin. Det är med andra ord upplagt för en spännande fight då alpintjejernas målsättning självklart är att i år korsa mållinjen före killarna.

Bland övriga besättningsmedlemmar finns rutinerade seglare som Göran ”Juppa” Olsson och Tom Whitmore.

– Att segla Gotland Runt tillsammans med Audi är ett ypperligt tillfälle för våra aktiva att få ett naturligt avbrott i sitt sommarträningsprogram genom en utmanade och uthållighetsprövande, såväl fysiskt som mentalt, tävling. Vi kan förena nytta med nöje i en aktivitet som utvecklar lagarbetet och stärker sammanhållningen och som samtidigt ger oss ett bra tillfälle att, i en sommarmiljö, stärka vårt samarbete med en av våra bästa partners, säger Anders Sundqvist, alpin landslagschef.

Audi, som i år även är sponsor till Gotland Runt, har sedan länge varit engagerade i segling och internationellt är Audi bland annat titelsponsor till Audi MedCup 2008.

– Seglingsområdet är ett naturligt komplement till vårt stora vinterengagemang inom den alpina skidsporten och att ha vidareutvecklat samarbetet med landslaget till deltagandet i Gotland Runt känns otroligt roligt, säger Niklas Henning, event- och sponsoransvarig på Audi Sverige.

Seglingarna i Gotland Runt genomförs i samarbete med Sune Carlsson Båtvarv AB i Saltsjöbaden som representerar X-Yachts i Sverige. Förutom X-Yachts och vanlig varvrörelse så har Sune Carlsson Båtvarv sedan två år tillbaka även en skidrörelse.

– Att i detta sammanhang få kombinera segling och skidor tillsammans med Audi och alpina landslaget är både stimulerande och utmanande, säger Leif Carlsson, VD på Sune Carlsson Båtvarv AB och skeppare på Audi R8, som i år seglar Gotland Runt för 24:e gången.

Namnen på de Audi-sponsrade X 35-båtarna som deltar i Gotland Runt – R8 och R10 – härstammar från Audis framgångsrika tävlingsbilar med samma namn som vunnit den legendariska motorsporttävlingen Le Mans 24 h hela åtta gånger totalt.

Eurocard Gotland Runt startar söndag 29 juni kl. 12.00 med målgång från tisdag 1 juli.