30 juni, 2008

Match Cup Sweden – Johnnie Berntsson seglar som taktiker åt Peter Gilmour

Trefaldige mästaren i Matchracing, Peter Gilmour, förstärker sitt team med svensken Johnnie Berntsson som taktiker i Match Cup Sweden. Nyheten presenterades på en presskonferens i Marstrand på måndag förmiddag i samband med VM-deltävlingens start. – Det här blir en kul utmaning. Det är ett starkt team och ska bli kul att se hur de jobbar, säger Johnnie Berntsson, som seglade tävlingen som skeppare förra året.

Peter Gilmour är en seglare av högsta världsklass och något av en specialist på att segla i Marstrand. Han har vunnit tävlingen sex gånger tidigare och blivit mästare på World Match Racing Tour tre gånger. Nu tar han hjälp av en av en Sveriges främsta Matchracingseglare, Stenungsundsbon Johnnie Berntsson, för att skaffa sig en extra fördel inför årets Match Cup Sweden.

– Det blir riktigt inspirerande att segla med Peter och hans team. Den första utmaningen för mig blir att etablera mig i teamet och ställa om från rorsman till taktiker. Jag ska hålla koll på trim och taktik, berättar Johnnie Berntsson. Att allt går på engelska är också lite nytt.

Match Cup Swedens Open-klass, vilket har samlat tolv av världens bästa Matchracingseglare, går ut på sin första träningssegling på måndag eftermiddag och startar tävlingens Round Robin-serie på tisdag kl 14.

Skeppare i Match Cup Sweden 2008 (WMRT-ranking 2008 inom parantes)

Open (Herr)
Paolo Cian (M1), Italien
Björn Hansen (M2), Sverige
Ian Williams (M3), Storbritannien
Magnus Holmberg (M4), Sverige
Mattias Rahm, (M5), Sverige
Torvar Mirsky (M5), Australien
Ben Ainslie (M), Storbritannien
Mathieu Richard (M), Frankrike
Sebastien Col (M), Frankrike
Jes Gram-Hansen (M), Danmark
Peter Gilmour (M), Australien
Damien Iehl, (M), Frankrike