30 juni, 2008

Tre raka för Jenny Axhede i Marstrand

Göteborgskan Jenny Axhede var oslagbar när damklassen tävlade första dagen i Match Cup Sweden. Tre raka segrar i hård vind ingav respekt hos motståndarna, som tillsammans med henne tillhör världseliten bland damseglare. – Det var riktigt kul segling, vi fungerade fint i teamet och hade roligt på vattnet, kommenterade den nöjda damskepparen.

Redan i första matchen mötte Jenny Axhede världsettan Claire Leroy och det märktes hur taggad hela besättningen var. Jenny vann starten och manövrarna och var vassast hela vägen till segern.
I andra matchen utmanade hon sin svenska träningskompis Linda Rahm och vann i en riktig tuff kamp med knappt en halv minut. I den tredje matchen besegrades engelska toppseglaren Katie Spithill med bara ett par båtlängder, trots att Jennys team hade problem med spinnakersättningen före målgång.
– Att få segla i Marstrand är stort, och vi fick bästa tänkbara start på den här veckan, så det känns riktigt bra, menade Jenny Axhede.

Linda Rahm tyckte att vinden var hård, och önskade sig lite mindre resten av i veckan. Men hennes team tog två segrar, mot Anna Kjellberg och danskan Ulrikke Camilleholm.
– Det var en tuff dag på jobbet, sa Linda, men vi är nöjda med två segrar. Vi fick inte alla domslut med oss och skulle önskat att de inte varit så hårda mot våra manövrar. Det blir nog lite roligare med mindre vind i slutet av veckan.

Unga GKSS-seglaren Anna Kjellberg, som fick ett wild card till tävlingen seglade utmärkt, visade ingen respekt för stjärnorna och vann sin match mot danskan Lotte Medgard Pedersen i sin sista match.
– Vi suger i oss all kunskap vi kan här. Vi var inte så vanan vid vågorna, så vi hade en i fören som rapporterade till mig om hur vågorna kom så jag kunde styra perfekt. Det är verkligen skitkul att segla här och vad som helst kan hända. Vi kan båten bra, så jag ser bra möjligheter för oss, konstaterade Anna Kjellberg.

Tisdag morgon fortsätter dammatcherna på förmiddagen och herrarnas första matcher inleds kl 14 på eftermiddagen.

Match Cup Sweden, Damer måndag 30 juni 2008
Flight 1
Anna Kjellberg – Linda Rahm 0-1
Sandy Hayes – Katie Spithill 0-1
Camilla Ulrikkeholm – Lotte Medgard Pedersen 0-1
Jenny Axhede – Claire Leroy 1-0

Flight 2
Claire Leroy – Anna Kjellberg 1-0
Lotte Medgard Pedersen – Sandy Hayes 1-0
Camilla Ulrikkeholm – Katie Spithill 1-0
Jenny Axhede – Linda Rahm 1-0

Flight 3
Lotte Medgard Pedersen – Anna Kjellberg 0-1
Claire Leroy – Sandy Hayes 1-0
Camilla Ulrikkeholm – Linda Rahm 0-1
Jenny Axhede – Katie Spithill 1-0