1 juli, 2008

Båtparad i strålande sol och kuling invigde Match Cup Sweden

Match Cup Sweden invigdes officiellt på måndagskvällen i och med en parad genom Marstrand. Efter det följde invigningsmiddag och en defilering med tävlingsbåtarna i hård vind och strålande sol. En av talarna på middagen var GKSS:s ordförande Stefan Holmgren. – Vi har en fantastisk vecka framför oss med segling i absolut världsklass.

Efter att damklassen startat sina seglingar var det dags att även officiellt inviga årets upplaga av Match Cup Sweden. Invigningsmiddagen föregicks av en parad där karoliner ledde seglare, sponsorer och funktionärer över ön till Södra Strandverket.

VD:n för Brandspot, Jan Torstenson, talade inför middagsgästerna om vad som skiljer årets tävling från förra.

– Intresset för seglingarna har ökat. Detta år har vi 51 sponsorer och en fantastisk mix mellan segling, folkfest och näringslivsaktiviteter.

Även seglarna fanns representerade på middagen där den sexfaldige mästaren av Match Cup Sweden, australiensaren Peter Gilmour, höll tal. Herrarnas seglingar startar imorgon och då inleds Peter Gilmours försök att knipa sin sjunde titel på Marstrand. Till sin hjälp har han bland andra Johnnie Berntsson från Stenungsund, som är med som taktiker och storsegeltrimmare.

Över 100 000 åskådare väntas besöka Marstrand för att titta på seglingarna i år. Match Cup Sweden pågår hela veckan. Finalen i damernas klass avgörs på lördag, herrarnas på söndag.