1 juli, 2008

Upplagt för spännande slutspurt mellan de alpina tjejerna och killarna i Gotland Runt

Kampen mellan de alpina landslagen i Gotland Runts X 35-klass hårdnar. Vid passeringen av Visby tidigt i morse var killarnas båt, Audi R10, sex minuter före tjejerna på Audi R8 men vid halvniotiden på tisdagsmorgonen var tjejbåten återigen i ledning.

Båda båtarna har följts åt stor del av tävlingen och har hittills passerat samtliga rundningspunkter som växelvis första och andra båt i klassen. När båtarna passerade Visby tidigt på tisdagsmorgonen var landslagskillarna ombord Audi R10 med skepparen Johan Delin i ledning, sex minuter före tjejbåten Audi R8 där Leif Carlsson är skeppare.

Men vid halvniotiden på tisdagsmorgonen rapporterade skepparen Leif Carlsson på Audi R8 att man återigen gått om Audi R10, efter en tuff natt och morgon med grova havsvindar.

– Efter att ha legat ihop med killbåten nästan hela tävlingen är vi nu återigen förbi de efter otroligt starka insatser från hela besättningen, berättar Leif Carlsson på Audi R8. Nu ska vi försöka hålla i det här ända in i mål.

– Vi har kämpat som dårar under natten för att ta oss upp i ledningen igen, berättar landslagsåkaren Jessica Lindell Vikarby. Det är så små marginaler, plötsligt ändras vinden och förutsättningarna blir helt annorlunda.

Både Audi R8 och Audi R10 beräknas gå i mål i Sandhamn under tisdagskvällen.

Ombord Audi R8 finns bland annat de alpina landslagstjejerna Maria Pietilä Holmner, Jessica Lindell Vikarby och Frida Hansdotter samt rutinerade seglare som skepparen Leif Carlsson, Tom Whitmore, Hans Bauer och Göran ”Juppa” Olsson. I besättningen på Audi R10 finns bland annat alpinkillarna Hans Olsson, Mattias Hargin och Oscar Andersson under ledning av skepparen Johan Delin.

Följ den den spännande fighten mellan de alpina landslagstjejerna och killarna direkt via webbkamera som dokumenterar allt som sker ombord på Audi R8 och Audi R10 under Gotland Runt. Gå in på www.gotlandrunt.se och klicka på symbolen för ”sändning live”.

Det alpina landslaget deltog även förra året i Gotland Runt då alpinkillarna i Audi R8 korsade mållinjen som första båt. Namnen på de Audi-sponsrade X 35-båtarna som deltar i Gotland Runt – R8 och R10 – härstammar från Audis framgångsrika tävlingsbilar med samma namn som vunnit den legendariska motorsporttävlingen Le Mans 24 h hela åtta gånger totalt.

Audi, som i år även är sponsor till Gotland Runt, har sedan länge varit engagerade i segling och internationellt är Audi bland annat titelsponsor till Audi MedCup 2008.