3 juli, 2008

Propelleraxel orsakade stopp

Det var en propelleraxel som förorsakade stoppet för rekordbåten från Piteå. Vid midnatt var man tvungen att slå av gasreglagen sedan en av två propelleraxlar gått av. Detta skedde utanför Sundsvall i hög sjö.

– Allt hände på det jävlgaste stället på hela sträckan. Vi var nästan över i Finland och vi fick puttra i nästan 6 timmar innan vi kom in till Sundsvalls yttre skärgård. Vi har i alla fall uppfylt alla kriterier för att misslyckas. Vi har provat… säger en Bo Dahlberg, luttrad pilot ombord på sin Skater 32. Man är just nu på väg in till Sundsvall för att plocka upp ekipaget för vidare transport på land hem till Piteå. Utan att lova något så tror vi att verkstaden står beredd och om inte nåt mycket speciellt händer så kan vi säga: Vi återkommer