4 juli, 2008

Björn Hansen till kvartsfinal i Match Cup Sweden

Björn Hansen och Alandia Sailing Team hade en hård dag på jobbet men tog sig till slut vidare som en av åtta seglarteam till fredagens kvartsfinaler i Match Cup Sweden, där han får möta Mathieu Richard i första matchen. – Det blir en ren upprepning av förra årets kvartsfinal i Match Cup Sweden, säger Björn Hansen.

Vindarna var mestadels rätt svaga och skiftande under torsdagens matcher och Alandia-teamet hade dem inte alltid på sin sida. I första mötet med just Mathieu Richard, som visade högform på torsdagen, fick Björn vika sig för fransmannen.

– Det var oerhört viktigt att vinna starten idag, och det lyckades vi inte helt bra med, vi hamnade för ofta på fel sida av banan, där vinden plötsligt blev svagare, förklarar Björn som inte tyckte att teamet hade en särskilt bra dag på vattnet idag.

– Nej, det klickade inte riktigt.

Hansen tog den sista platsen till kvartsfinalen, genom att ha vunnit fem matcher i Round Robin, lika många som världsettan Ian Williams, men där Hansen vann det inbördes och därmed avgörande mötet mellan de två på torsdagen.

– Nu startar vi om från noll i tävlingen, och det är åtta jämnstarka skeppare som möts, så det är bara att ladda om ikväll för kvarten. Vi har en del att analysera från dagens segling, menar Björn i Alandia Sailing Team, som förra året bara blev bättre och bättre och till slut vann Match Cup Sweden i en dramatisk och stormpinad final mot Magnus Holmberg.
– Vi ska göra allt för att knyta ihop säcken, lovar Björn.

Ska historien upprepa sig?