5 juli, 2008

Rekordpublik såg Prinsessan Madeleine i Marstrand

Idag hölls Match Cup Sweden Celebrity Race på Marstrand. Tiotusentals åskådare hade hittat ut på klipporna vid sundet för att se bland andra Prinsessan Madeleine och hockeystjärnan Henrik Lundqvist, som seglade för Childhood. Seglingarna var spektakulära och bjöd på många täta dueller. Vinnare blev Stena Line-båten, under ledning av skepparen Damien Iehl och med fotbollsmålvakten Dick Last ombord.

Prinsessans båt styrdes av suveräna Jenny Axhede, hittills obesegrad i Match Cup Sweden. Men trots stjärnskepparen blev det bara en femteplats. Prinsessan Madeleine var ändå nöjd med dagen trots att det inte blev någon vinst.
– Det var roligt att segla för Childhood en sån här fin dag.

Tävlingen gick till så att alla båtar startade samtidigt för att sedan runda en boj och hämta upp en flagga. Sedan gällde det att vara först över mållinjen med sin flagga i säkert förvar.

Båtarna kom in mot flaggorna väldigt tätt och skepparna fick verkligen göra sitt yttersta i de täta och underhållande duellerna när Prinsessan Madeleine och de välkända besättningsmännen skulle plocka upp flaggan på vattnet. Att stjärnorna sen inte fick med sig de rätta flaggorna spelade ingen större roll. Åskådarna på läktaren blev kungligt roade.

Att Childhood-båten inte lyckades få en mer framskjuten placering var inget som gjorde Prinsessan något.
– Vi hade bra sammanhållning ombord, det var ett härligt gäng. Men nu ser jag fram emot eftermiddagens seminarium, säger Prinsessan Madeleine.

Även Henrik Lundqvist var ombord på Childhood-båten. Han erkänner vissa kunskapsluckor när det handlar om den här typen av tävlingar:
– Jag är inte så van vid att segla.

Vann gjorde Stena Lines båt som kom etta och tvåa i dagens två seglingar. Castellum-båten med skepparen Ian Williams och musikern Stefan Andersson ombord kom tvåa sammanlagt. På Pelle P-båten som slutade på sista plats satt Pelle Petterson själv till rors, assisterad av det nya Matchracingstjärnskottet Anna Kjellberg.

Celebrity Race – Resultat

Race 1 Race 2
1 Stena Castellum
2 SEB Stena
3 Castellum SEB
4 Onico Volvo
5 Volvo Childhood
6 Childhood Santa Maria
7 Duni Onico
8 Santa Maria Pelle P
9 Pelle P Duni

Slutplacering Poäng
1 Stena 3
2 Castellum 4
3 SEB 5
4 Volvo 9
5 Childhood 11
6 Onico 11
7 Santa Maria 15
8 Duni 16
9 Pelle P 17