11 juli, 2008

Skärgårdsstiftelsen lanserar ny sajt

Högsäsongen för Stockholms skärgård är här. Lagom till semesterperioden lanserar Skärgårdsstiftelsen nu sin nya internetsajt. Här kan besökarna enkelt hitta de öar som passar deras krav och önskemål bäst. – Förutom den användarvänliga sökfunktionen presenterar Skärgårdsstiftelsens tillsynsmän här sina områden och tipsar om platser man inte får missa. Allt för att inspirera och förenkla för alla som vill ut i skärgården, säger Berndt Festin, vd för Skärgårdsstiftelsen.

Skärgårdsstiftelsen i Stockholms län äger och förvaltar 15 procent av all mark i Stockholms skärgård. Uppdraget är att ge alla möjlighet att få uppleva och njuta av Stockholms skärgård.

Som ett led i att göra skärgården mer lättillgänglig lanseras nu den nya och utvecklade sajten.

Här kan besökarna kryssa i alla de önskemål de har när det gäller service, boende, restauranger, gästhamn och så vidare. Dessutom om de åker med egen båt eller Waxholmsbåt. När valen är gjorda kommer alla de områden som matchar kraven upp och besökarna kan välja och vraka.

Varje område presenteras av Skärgårdsstiftelsens tillsynsmän, som bor och arbetar ute bland öarna. De tipsar om naturhamnar, undangömda badvikar, sevärdheter och annat smått och gott.

– Det finns inga som är bättre lämpade att presentera sina områden än tillsynsmännen. De kan sina områden som sin egen ficka, säger Ulrika Palmblad, informationsansvarig på Skärgårdsstiftelsen.

För att ge den rätta känslan och inspirera till skärgårdsvistelser finns mängder av vackra bilder på sajten, tagna av de allra främsta skärgårdsfotograferna.

Foto: Christer Lundin.

Länk: www.skargardsstiftelsen.se