14 augusti, 2008

Stenungsbaden satsar stort på Tjörn Runt

Stenungsbaden Yacht Club satsar stenhårt i årets Tjörn Runt. Med flera sponsrade båtar i kappseglingen, fri hamnplats för alla som tävlar, ett cirka 300 kvadratmeter stort tält i marinan, skepparträffar, prisutdelning och seglarbal visar Stenungsbaden att de är en yacht club att räkna med. Den lokale seglaren i världsklass Johnie Berntsson får sällskap på segelfesten av bland andra Lasse Kronér, Lasse Brandeby och Charlotte Perrelli.

– Vi återupptar Stenungsbadens gamla traditioner genom att satsa extra kring kappsegling. Segling och båtliv i lokalområdet är viktigt för vår verksamhet och för oss är Tjörn Runt ett av årets allra festligaste tillfällen, säger Karin Åkerman, marknadschef på Stenungsbaden Yacht Club.

När årets upplaga av Tjörn Runt går i hamn framåt eftermiddagen på lördag den 16 augusti hoppas Stenungsbaden Yacht Club vara bland vinnarna. Hotellet är med och sponsrar två beryktat snabba båtar: HiQ:s trimaran och Toyota/Stenungsbaden Edin Progressiva IMS 55. HiQ:s båt har slagit samtliga nordiska hastighetsrekord och skepparen Andreas Andersen har bland sina gastar Stenungsbadens försäljningschef Lars Olemyr.

Ombord på konkurrenten Toyota/Stenungsbaden får den lokale skepparen i världsklass Johnie Berntsson sällskap av bland andra Tommy Witedal, VD på Toyota Center i Göteborg, och Daniel Stenbäck, direktör för Quality Resort inom Choice Hotels där Stenungsbaden ingår. De får även förstärkning av programledaren och artisten Lasse Kronér och skådespelaren Lasse Brandeby.

– Vi hoppas ju förstås att någon av dessa båtar ska vinna, men framför allt tycker vi att det är roligt att ha alla de här duktiga seglarna i vår hamn under Tjörn Runt-helgen, säger Karin Åkerman marknadschef på Stenungsbaden Yacht Club som även hon seglar Tjörn Runt ombord på en Bavaria 34 tillsammans med ett kvinnligt team under skeppare Liselott Kantling.

Bland övriga satsningar märks den uppskattade gesten fri hamnplats till alla tävlingsdeltagare, ett cirka 300 kvadratmeter stort partytält i marinan, skepparträffar med uppladdning och resultatsnack, prisutdelningar och seglarbal. På fredagen den 15 augusti klockan 17.15 tågar samtliga deltagare i Lilla Tjörn Runt – cirka 400 barn – över bron till Stenungsbaden för prisutdelning i tältet. Där träffas också TV4:s meteorolog Madeleine Westin som representerar Världsnaturfondens projektet Segla för Östersjöns miljö. Under fredagens uppladdning uppträder Charlotte Perrelli på hotellet.

Länk: www.stenungsbaden.se