9 september, 2008

Pris gav klass 5C rolig start på terminen

I slutet av augusti åkte 20 elever från klass 5 C på Nygårdsskolan i Billdal utanför Göteborg med lärare till Stenungsund för en tvådagars segelkurs. Anledningen var att de tidigare i våras vann Båtmässans förstapris i en tipstävling för ungdomar.

– Det här blev en jätterolig upplevelse där eleverna fick samarbeta i båtarna och göra det med klasskamrater de inte vanligtvis brukar leka med, säger lärarinnan Sofie Sjödin.

Under två dagar fick eleverna lära sig hur man riggar, hissar segel, kastar loss och seglar optimistjolle av Stenungsunds segelsällskap. För många var det första gången på en segelbåt.

– Vår skola satsar mycket på att ge barnen gemensamma upplevelser, eftersom vi är övertygade om att det motverkar mobbing att göra roliga saker tillsammans. Det här blev en aktivitet där barnen svetsades samman och fick en rolig start på den nya terminen.

Även på nästa Båtmässa som går den 31 januari – 8 februari 2009, kommer det att finnas en rad tävlingar och aktiviteter för barn och ungdomar.

Bilden:
Christopher Kewenter och Jakob Holtback Yeter lär sig segla optimist under Nygårdsskolans seglarläger.