19 september, 2008

Ny generalagent för Wenger knivar

Wenger grundades i Schweiz redan 1893 och har sedan 1901 varit leverantör av fickknivar till Schweiziska armén. Wenger är baserat i Delémont i Jura-regionen och är med sina 160 anställda ett av de viktigaste företagen på den lokala marknaden. Wengers knivprodukter säljs idag i över 150 länder över hela världen.

Idag har Wenger över 160 olika modeller av knivar och fickverktyg. Den mest avancerade modellen har 87 verktyg och 141 funktioner och är idag världens största schweiziska armékniv och har belönats av The Guinness World Records 2007 som mest multifunktionella fickkniv. Kniven väger 1,345 kg och levereras i en träask med ett officiellt intyg.

All tillverkning av delar och montering av knivarna sker lokalt på fabriken i Delémont.

Schweiz har en lång tradition av urmakeri och precisionsklockor. Wengers klockor är inget undantag. De är designade att möta de mest rigorösa militära kravspecifikationerna. Klockorna måste kunna utstå extrem kyla och fukt, stå emot stötar, magnetism och plötsliga förändringar av altituden. Under Swiss Commando Raid som innehåller 160 militära lag från femton länder utsätts Wengers klockor för det värsta som kan hända ett urverk, och inte bara i ett laboratorietest utan i verkligheten. Wengers klockor som marknadsförs i butikerna är exakt samma som de som används av det vinnande laget sedan 2003. Tävlingen går nattetid från Zermatt över de schweiziska alperna till Verbier, en distans på 55 kilometer och en höjdvariation på ca 4000 meter. Det bästa laget tillryggalägger sträckan på strax under 8 timmar.

Wenger Watch SA grundades 1997 i Biel/Bienne som ett dotterföretag till Wenger SA och har idag en kollektion av 150 olika klockmodeller och säljs i mer än 80 länder.

gps@work ab
Företaget startades 1994 och har sedan starten arbetat med satellitnavigation i olika former. De första åren var företaget helt inriktade mot den professionella marknaden, men sedan 2004 ligger fokus i stort sett helt och hållet på konsumentprodukter.

Sedan 2004 har gps@work ab varit generalagent för GPS-märket Magellan och i augusti i år breddades outdoor-sortiment med Wenger.

Företagets mission är att i Sverige marknadsföra och distribuera produkter som ger människor en högre livskvalitet. Produkterna skall motivera till en livsstil med aktivare fritid och därmed ett högre välbefinnande. Valet av tillverkare är baserat på produktkvalitet och styrkan i varumärket.

Bilden:
Den mest avancerade modellen har 87 verktyg och 141 funktioner och är idag världens största schweiziska armékniv och har belönats av The Guinness World Records 2007 som mest multifunktionella fickkniv. Kniven väger 1,345 kg och levereras i en träask med ett officiellt intyg.

Länk: www.wengersverige.se

Kommentarer

victor(y) 17:52:14 2009-05-23

den är inte på riktigt den är fejk hur KAN man då tälja när den är så bred det är omöjligt!

ÄKTA!!!! 15:26:07 2009-07-31

det finns äver en för kontorsnissarna, en häftapparat med kniv eller tvärtom

Garanterat Äkta 22:38:12 2009-09-04

Den är garanterat äkta. Jag har hållt i den. Den går däremot inte att använda utan är för utställningar eller samlare.