29 september, 2008

Magnus Holmberg tvåa på matchracing i Portugal

Magnus Holmberg tog en meriterande andraplats i Portugal när World Match Racing Tour, VM-serien i Matchracing seglade vidare i helgen. Fransmannen Sébastian Col blev för svår i finalseglingarna som svensken förlorade med 2-0. Holmberg som i somras tog bronsplatsen i Match Cup Sweden, den svenska deltävlingen på touren, ligger nu totalt femma i serien. Två av nio deltävlingar återstår innan världsmästaren ska koras.

I semifinalen mötte Holmberg en annan fransman, Mathieu Richard, som tog ledningen, men efter en stark comeback kunde svensken ändå vinna med 3-2 och ta sig till final.

– Vi har haft en mycket bra vecka här nere, och även om det känns tråkigt att falla på målsnöret är vi väldigt nöjda med vår insats, säger Magnus Holmberg.

Björn Hansen, fjolårets mästare i Marstrand, slutade på tionde plats i Portugal och är totalt sjua i sammanställningen. Precis bakom Hansen, på åttonde plats, återfinns Mattias Rahm, regerande mästare i Match Cup Sweden. Ian Williams från Storbritannien leder fortfarande VM-serien, men nu endast sex poäng före vinnaren i Portugal, Sébastian Col och elva poäng före Mathieu Richard på bronsplatsen.