2 oktober, 2008

Navpoint utökar med Simrad och B&G

Navico, världsledande tillverkare av marinelektronik för fritidsbåtar, har valt att Navpoint AB skall distribuera varumärkena Simrad och B&G på den svenska markanden med start den 1 oktober.

Navpoint började sin relation med Navico som distributör för varumärkena Lowrance och Eagle och och blev även distributör för varumärket Northstar i april 2008. Tillägget av B&G och Simrad innebär att Navpoint nu är exklusiv distributör för alla Navico´s varumärken.

“Vi är mycket nöjda med att samarbetet med Navpoint har kommit till en logisk slutsats” kommenterade Navicos CEO Jens-Thomas Pietralla. “De har visat sig vara förstklassiga ambassadörer för varumärkena Eagle, Lowrance och Northstar, och tillägget av B&G och Simrad i deras portfölj kommer att stärka dem och möjliggör en hög kvalité och servicenivå till Navicos kunder i Sverige som kommer bli bättre än någonsin”.

B&G är världens främsta tillverkare av navigation och instrumentering för extrema racingbåtar, samt den främsta leverantören av system avsedda för superyachts och långfärdseglare världen över. Simrad Yachting tillverkar och utvecklar integrerade navigationssystem, autopiloter, VHF radio, instrumentering och säkerhets elektronik för nöjesbåtar, superyacht och den professionella marknaden.

• Navico är företaget bakom fem olika världsledande varumärken: B&G, Eagle, Lowrance, Northstar and Simrad. Navico har ungefär 2,500 anställda globalt, 2007 års omsättning var ca. USD 332 miljoner och huvudkontoret ligger i Oslo, Norge. Företaget har utveckling och tillverkning i USA, Mexico, England, Norge och Nya Zeeland.

• Navico är en världsomspännande tillverkare som marknadsför och distibuerar produkter i över 100 länder världen över.

• Företaget grundades efter sammanslagningen av Simrad Yachting AS och Lowrance Electronics Inc i mars 2006, och blev formellt Navico den 1 september 2006.

• Navicos strategi är att differentiera sina varumärken på marknaden, samtidigt utnyttjar man de erfarenheter och resurser som finns när det kommer till utveckling och tillverkning.

Länk: www.navico.com

• Navpoint AB är en av Sveriges ledande distributörer av marinelektronik med varumärkena Lowrance, Eagle, Northstar, B&G och Simrad.

• Lorentz Simonson, och hans personal på Navpoint AB, har mycket erfarenhet och djupgående kunskaper om den svenska marknaden. Företaget är välkänt för sitt stora kunnande och sin höga service grad.

Länk: www.navpoint.se