11 oktober, 2008

Tuff start i Alicante för Volvo Ocean Race

Det blev en tuff start för Volvo Ocean Race i Alicante idag, lördag den 11 oktober. Hela flottan med åtta V70-båtar kastade sig iväg på den första delsträckan som är 6 500 nM till Kapstaden i Sydafrika.

Det är tionde gången som den här världsomseglingen avgörs. I år deltar två svenska team, de två båtarna från Ericsson med Anders Lewander respektive Torbern Grael som skeppare. Ytterligare en svensk deltagare finnsmed, det är mästernavigatören Roger Nilsson som seglar i en av spanska Telefonicas två båtar.

Även veteranen Magnus ”Mange” Olsson är med i tävlingen. Han seglar tillsammans med Anders Lewander i Ericsson 3. Den båten är egentligen avsedd som en ”ungdomsbåt”, men med Manges 59 år har den troligen högsta medelåldern av alla deltagande teamen.

Förhållandena vid starten i Alicante var 12-15 m/sek vind och relativt hög sjö. Efter delseglingen till Kapstaden väntar hamnar i Indien, Kina med flera länder. Följ hela tävlingen på hemsidan.

Foto: Rick Tomlinson.

Länk: www.volvooceanrace.org